Vajon tényleg olcsóbb egy virtuális asszisztens, mint egy munkavállaló?

Nézted már több virtuális asszisztens bemutatkozó oldalán, hogy olcsóbb számodra, mint egy alkalmazott? Majd megnézted a díjszabást… végeztél egy gyors kalkulációt, és rögtön fel is hagytál ama szándékoddal, hogy szerződtesd valamelyiküket? „ Méghogy olcsóbb…pff!”

Azt láttad, hogy az órabér 3300-3900 Ft között mozog… ha napi 8 órát dolgozik neked 3600 Ft óradíjon számolva, az lényegesen több, mint egy alkalmazott bére, akinek mondjuk minimálbér körüli összeget adsz.

De biztos, hogy az az olcsóbb, ami elsőre annak tűnik?

Ha a fenti matekot nézed, akkor valóban igazad van, hogy nem úszod meg kevesebb pénzből, ha egy VA segítségét veszed igénybe.

Azonban nagy valószínűséggel nem gondoltál arra, hogy abban az esetben, ha egy VA órabérben dolgozik, pontosan méri azt az időt egy szoftver segítségével, amit az általad adott feladatokkal tölt. Ez azt jelenti, hogy nem számít majd bele, ha mosdóba megy, ha kávézik, ha ebédel, ha felhívja a barátnője beszélgetni, vagy ha épp a magánügyeit intézi a neten. Az alkalmazottad esetében ezek is a munkaidőbe számítanak, amit fizetsz neki.

Másrészről egy VA a legritkább esetben fog a hónap minden munkanapján 8 órát dolgozni neked. Így mivel egy virtuális asszisztensnek csak azt az időt fizeted ki, amit ténylegesen munkával tölt, nem nehéz belátni, hogy már emiatt is olcsóbb lesz, mint egy saját alkalmazott.

A virtuális asszisztens maga is vállalkozó

Ez pedig azt jelenti, hogy saját maga fizeti a járulékokat és adókat. Egy alkalmazott esetében ezek mind téged terhelnek.

Hosszútávon is jobban jársz

A virtuális asszisztens szabadúszó vállalkozó, aki a saját eszközeit használja, tehát nem neked kell venned számára számítógépet, telefont, nyomtatót, különböző szoftvereket, hogy dolgozni tudjon. Sőt ha tanfolyamra, képzésre kell mennie a munkájából kifolyólag, azt is magának finanszírozza, így egy online asszisztenssel hosszabb távon is spórolhatsz. Sőt csökkennek a rezsivel kapcsolatos kiadások és a személyi költségek is.

Nincs több betegség

Persze ez nem azt jelenti, hogy egy VA aki otthonról dolgozik, sosem lesz beteg, de a kisebb lefolyású betegségek miatt, vagy ha épp a gyermeke beteg, nem igényel betegszabadságot, hiszen mellette is tud dolgozni. Egy virtuális asszisztens alkalmazása mellett pedig alapjaiban szűnik meg ez a probléma.

Nem kell a fluktuációtól sem tartanod, ha egy virtuális asszisztenssel dolgozol együtt, hisz ő hosszú távon az üzleti partnered lesz, aki segít neked abban, hogy vállalkozásod fejlődni és növekedni tudjon.

És hogy melyek még a távfoglalkoztatás előnyei? Nos, a következő bejegyzésemben erre is választ kapsz!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + öt =